10 tips för ett bättre flöde på Instagram

1. Bestäm dig för ett ämne

Det här är förmodligen den viktigaste punkten och den som kan hjälpa dig och ditt flöde absolut mest; bestäm dig för ett ämne att posta om och håll dig till det. När vi går in på någons profil vill vi veta vilken typ av konto det är. Är det ett fotbollskonto? Ett skönhetskonto? Ett familjekonto? Ett träningskonto? 

Om du publicerar bilder både från din verksamhet inom skönhet, på din hoppy som är tennis och på din familj kommer det vara svårt att förstå vad ditt konto handlar om och sannolikheten att någon börjar följa dig är betydligt mindre än om om du bestämmer dig för EN eller max två saker att posta om.

Bättre flöde på instagram

2. Ha ett visuellt tema på dina bilder

På samma sätt som det är viktigt att hålla dig till ett ämne kan det hjälpa dig att ha ett visuellt tema på dina bilder. Postar du bara ljusa och luftiga bilder? Mörka och mystiska? Bilder med rosa och blå toner? Är dina bilder matta och drömmiga? Oavsett vad du bestämmer dig för så ökar även ett visuellt tilltalande flöde chansen att få fler följare. 

Med appen Preview kan du enkelt förhandsgranska ditt flöde så du vet hur det kommer se ut innan du lägger upp nya bilder. Det är även en utmärkt app att använda om du funderar på att byta stil helt på kontot för att se hur det nya flödet skulle se ut och om du tycker om det innan du byter stil. Jag rekommenderar att hålla dig till en stil när du väl bestämt dig för att hålla ditt flöde så visuellt tilltalande som möjligt.

Ett ba sätt att få dina bilder att ha samma känsla är att använda samma eller liknande filter eller presets till alla dina bilder.

3. Använd en app för att förhandsgranska ditt flöde

Som jag nämnde tidigare, använd en app för att förhandsgranska ditt flöde innan du lägger upp nya bilder, på så sätt kan du alltid se i förväg om dina nya bilder passar in i ditt flöde eller om du kanske ska fundera på att redigera bilden lite eller helt enkelt använda en annan bild. 

Med apparna Preview och Later kan du enkelt förhandsgranska ditt flöde innan du lägger upp nya bilder.

4. Posta bilder av hög kvalitet 

Tänk efter innan du postar en bild, håller den en hög kvalitet? Du behöver absolut inte använda en svindyr systemkamera, men se till att dina bilder inte är suddiga, har bra ljus, att en eventuell horisont är rak, att det inte är onödiga objekt i bakgrunden, till exempel oönskade människor eller en hund som står och kissar osv. 

5. Bestäm dig för en layout på ditt flöde

Det finns andra layouts än att bara posta bilder hej vilt, du kan till exempel posta bilder som bildar rader, rutnät eller en gradient av färger. Här nedan är några vanliga layouts på instagramflöden, och visst är det ganska trevligt att titta på de här flödena? 

Bättre flöde på instagram
Bättre flöde på instagram

6. Fota i naturligt ljus

Bilder tagna i naturligt ljus ser ofta bättre och mer professionella ut (under förutsättning att du inte är fotograf eller vet hur du ska hantera en extern blixt). Naturligt ljus er dina bilder en lite mjukare känsla och är ofta lättare att få att passa in i ett flöde än bilder med hårda skuggor.

7. Få ett bättre flow i ditt flöde

När du bestämt dig för ett tema och vilken stil du vill ha på bilderna, prova att byta plats på bilderna för att hitta den bästa ordningen att publicera dem. Ett flöde får ofta ett bättre flow och gör det lättare för ögat att urskilja olika bilder om mat till exempel tänker på hur olika färger i flödet är placerade. För att balansera ditt flöde, använd gärna två färger som huvudfärger och en färg att bryta av med. I exemplen nedan har jag använt beige och gul för att balansera flödet.

Bättre flöde på instagram

8. Färgkordinera

Välj ett färgtema på ditt flöde. Att färgkordinera sitt flöde kan vara svårt om man har ett tema på vilken typ av bilder man lägger upp, men att färgkordinera sina bilder behöver inte nödvändigt vis innebära att man använder bara en färg, du kan använda dig av två eller tre färger, som i exemplet ovan, och ändå få ett färgkordinerat flöde.

Bättre flöde på instagram
Bättre flöde på instagram

9. Hitta något som gör dig unik

Hitta något element i dina bilder som gör dig unik, som destinationchaser som målar av de olika resmålen som hon besöker eller saraevyandersson som jobbar mycket med ljusslingor och drömmiga, rosa bilder. Försök hitta något som får dina bilder att sticka ut ur mängden, något som får andra att vilja följa just dig.

Bättre flöde på instagram

10. Håll dig till vad du bestämt dig för 

När du har bestämt dig för ett tema, en stil, färger och flöde, håll dig till vad du har bestämt dig för. Att ändra din stil på Instagram för ofta gör det bara förvirrat för dina följare. Tänk att man ska kunna se att det är just dina bilder bara at att se en bild. För visst är det så, att om någon har postat bilder i samma stil under en längre period så börjar vi känna igen de bilderna och koppla dem till just den personen även om det finns många andra som har liknande färger eller tema på sina inlägg?

 

 


 

Har du en strategi för dina sociala medier? Om inte kan du läsa om varför det är så viktigt att ha en här.

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *